Blond!bunny

Tomten såg mig nog inte...

Publicerad 2015-12-31 13:33:10 i Blandat!,

Jag har som regel att aldrig ge en tiggare några pengar.
Varför?
Vet inte, det har bara blivit så. Men idag när jag var på ICA och apoteket i Sölvesborg för att handla lite så gjorde jag något jag aldrig gjort förut!
Först tog jag apoteket och sen gick jag med min påse till bilen som bland annat innehöll en tub handkräm. Tuben innehåller 35 gram kräm och kostar 99:-. Tiggaren satt utanför systemet med en pappmugg framför sig och människor skyndade förbi eftersom det regnade.
Och så även jag så klart.
På väg in till ICA var det samma sak. Skynda, skynda! När jag sedan kommit in i affären hörde jag någon säga, om den manliga tiggaren, något om jobbig jävel, jävla pack, äckliga jävel, pedofil och våldtäktsman. Och ja, något av orden som yttrades har jag väl haft i tanken, men hållt för mig själv. Men så kom jag att tänka på min tub med handkräm på 35 gram som kostade 99:-. Så jag letade upp mina saker jag skulle ha och sen tog jag en färdig baguette, ett äpple och en dricka och gick till kassan. Tog min påse och styrde stegen mot bilen. Tog baguetten, äpplet och drickan och gick med det i en påse till mannen som satt och tiggde. Han tackade så hemskt mycket och gav mig ett leende. Innan jag kom ut från parkeringen såg jag hur han åt på baguetten och jag tror nog att äpplet försvann det också. Nu är det ju inte så att jag kommer köpa mat eller dylikt till alla tiggare jag ser, men hade jag idag råd att köpa 35 gram handkräm, enbart för att den luktar gott, så hade jag råd att köpa en baguette, ett äpple och en dricka till någon som uppskattade det! Jag kan vara snäll, om jag vill...

Japp, detta hände ju då för drygt en månad sedan. 
Men poängen är att det behöver inte kosta mycket för att göra någons dag lite bättre!

Och idag när jag var på apoteket så hade dom en liten presentpåse med handkrämen.
Så klart jag köpte den.
Handkrämen luktar så himla gott! 

Om

Min profilbild

Carro

Jag heter Carolina och bor med min make och vår hund Elvis och vår katt Kåda i ett hus på landet i Sölvesborg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela