Blond!bunny

Vargen VS Regeringen

Publicerad 2009-05-29 17:45:50 i

Nu har regeringen föreslagit att det endast ska få finnas 210 vargar i vårat avlånga land, för att de konflikter som har varit, ska försöka lösas upp. För ingen kan väl ha missat hur stora rubriker det har varit den senaste tiden på den svenska vargstammen! Vad gör det till människans rätt att begränsa en annan arts leverne?
VArför kan man inte bara låta det vara som det är? Jag säger det ännu en gång: Vargen behövs i den svenska naturen!
Hade jag mött en varg, hade jag inte blivit hälften så rädd som jag hade blivit om jag hade mött en björn!
Som jag kan uppfatta det, så görs detta taket för att "varghatarna"  ska lugna sig! Men hur är det då med de mänskliga individerna som inte klarar av varandra? Varför ska man ge sig på nåt som behövs i det svenska ekosystemet?
Som jag tidigare skrivit, behövs vargen! När ska folk fatta det? Jag har skrivit hur många inlägg som helst om vargen!
Här är ett till inlägg

Och ytterliggare ett!

Jag blir så jä*la irriterad på sånt här!

KRAM

Nästa köp= En avbitartång!

Publicerad 2009-05-28 16:06:38 i

Ja, jag har ju åter igen förresten varit ute på vägarna idag och farit, och idag skötte sig dom andra riktigt bra faktiskt! Mina domderingar och fingervisningar verkar ha gett resultat... Eller så kan det ju vara för att polisen var ute idag.
Två polisbilar såg jag, det kan ju visserligen ha varit samma bil, men ändå.

Men det är riktigt äckligt när man börjar titta hur många djur det är som ligger påkörda vid vägen. Här om dagen var jag ute och gick, och då låg det en liten söt igelkott jämte vägen som var död.
Katter och harar ligger det väl mest. Men jag har även sett en räv för ett bra tag sen. Tyvärr var det en frisk och fin räv, som troligtvis hade blivit överkörd under natten till dagen som jag gick, för den var fortfarande fin i pälsen.
Inte för att jag stannade och gjorde värsta obduktionen, men det syntes liksom.
Jag kan tänka mig att min papps får se en hel del djur när han är ute på vägarna och jobbar.
Jag hade velat begrava dom allihopa tror jag.
Jag lipade ju till och med när jag trodde att jag hade kört över en koltrast (?).
Folk säger att det är naturligt att djur blir påkörda, men det är det inte, för bilar är inte naturliga!
Kickan talade om att för ett tag sen hade hon hört talas om att det var en råbock som hade fastnat med hornen i ett viltstängsel, och inte kommit loss. Sen hade det kommit vildsvin och börjat äta av råbocken, troligtvis innan den ens hade hunnit avlida. Om man ser en sån sak, att ett djur sitter fast, då måste man väl kunna ringa polisen?
Anders säger att han inte tror att dom kommer för en sån sak. Det är inget prioriterat uppdrag för dom. Så nu ska jag införskaffa en avbitartång och ha i bilen, för att själv kunna lossa diverse djur som kanske kan tänkas ha fastnat nånstans...
Inte för att jag tycker om rådjur speciellt mycket (äckliga saker), men dom ska ju inte behöva plågas till döds för att man är rädd om sitt eget liv. Det är väl helt klart att man inte vill ha ett rådjur upp på motorhuven, men viltstängsel hjälper ju uppenbarligen inte till, när det gäller att skydda djuren

KRAM

Jag i superåg bil+höga lastbilar= jag känner mig liten...

Publicerad 2009-05-27 18:19:37 i

Jag gäspar snart käkarna ur led...
Jag glömde ju påpeka hur trafiken på vägarna var idag! Jo det var som det brukar... Idioter överallt!
På motorvägen, där stod trafiken still, jag lovar, för längre fram var det nåt himla vägarbete (förlåt pappa) som stoppade upp! Och att ligga mellan två enorma lastbilar, med en superlåg bil, är inte skoj! Man känner sig minimal då, jag lovar!
Och på väg till K-hamn, var det en stor jä*la idiot i en röd bil, som körde i 80 på en 100-väg. Och han fick, som alla andra, en ramsa efter sig... Och jag tror faktiskt att han även fick ett litet finger...

En gång, för ett tag sen, skulle jag svänga vänster, och orkade helt inte köra längre fram och vända för att göra en säker högersväng, så som man så himla noga fick veta att man skulle göra när man gick på körskolan, utan jag står där, mitt på vägen, och ser en lastbil komma bakom mig, och jag kände att jag sjönk längre och längre ner i sätet, för han sänkte verkligen inte farten, tyckte jag. Jag vet att jag tänkte att om jag sjunker rikigt lågt, så klarar jag mig, för då kör han ju bara över mig, och jag och bilen klarar oss liksom. Men när han är  fem centimeter bakom mig, kommer det en lucka, så jag ställer mig i princip på gasen och svänger. Och när jag ser i backspegeln, att lastbilen faktiskt körde sakta, blev jag förbannad på den och "sa till föraren" att han kan bromsa tydligare nästa gång...
Att jag är världens bästa förare, är inte diskutabelt, för så är det bara!
Och Kickan, en gång är INGEN gång... =)

KRAM

Om

Min profilbild

Carro

Jag heter Carolina och bor med min make och vår hund Elvis och vår katt Kåda i ett hus på landet i Sölvesborg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela