Apelsinmarmelad med whiskey
Idag gjorde jag som överskriften redan har berättat.


När apelsinerna och citronen var ORDENTLIGT tvättade så var det till att skära upp dom i bitar.

Tack vare boken, som jag har lånat av farmor på obestämd tid, läste jag att man inte behöver skära frukterna i chipstjocka skivor.

Man kan helt enkelt köra dom i en köttkvarn!
Det gick hur bra som helst!
Det var dessutom premiäranvändningen av den delen av hushållsassistenten som jag fick när jag fyllde år ett år.
År ett år?
Är det rätt?

Sen skulle apelsinerna i en gryta och på med vatten.
Kokning i 30 minuter

Som smaksättning stal jag lite av Anders älskade whiskey.


Burkarna blev ordentligt urdiskade och fick stå i ugnen en stund på 100 grader.

När allt socker var löst, whiskeyn utblandad och marmeladtestet gjort skulle det hällas upp på burkarna.

Färdigt!
Parafinet ska stelna sen på med locken och in i kylen.
Burkarna fick tas direkt från ugnen eftersom dom nog annars hade spruckit/exploderat om jag hällt i den kokande marmeladen om dom hade varit kalla, tänk på det!
I receptet stod det att det skulle vara citronsyra i, men jag hade ingen och efter lite letande på nätet så hittade jag att man kan byta ut citronsyra mot vinsyra istället.
1 tsk citronsyra= 2,5 tsk vinsyra.
Jag skulle så hemskt gärna vilja ha en jordkällare, som farfar och farmor har, men jag tror inte att varken grannar eller hyresvärd tycker att det blir bra.