Blond!bunny

Tjernobyl

Publicerad 2009-04-24 13:22:43 i Blandat!,

Alla vet väl vad som hände i Tjernoby, eller hur? Det var precis en dokumentär om det på BBC knowledge. Det är helt sanslöst, vad myndigheter kan mörka, för vanligt folk!
15 timmar efter explosionen, hade fortfarande ingen evakuerong ägt rum, varken i staden Pripjat, eller bland dom som arbetade på själva reakorn.
Det sas att "Panik, är värre än strålning".
Alla som var inblandade, bland högre tjänstemän, vägrade inse att det var så illa som det var. Deras mätintrument, visade att strålningen låg på 3,6, och det gick dom efter, vad dom inte ville tänka på, var att deras mätare bara gick till 3,6, nya mätinstrument visade att stråliningen låg på över 150 000.
Själva massan, beräknades kunna brinna i över tre månader.
Invånarna i staden Pripjat, evakuerades först efter två dagar. Det dom int tänkte på då, var att människorna, deras tillhörigheter, till och med däcken på bussar och bilar, transporterade med sig radioaktiva ämnen med sig.
Hade branden nått vattentankarna under reaktorn, hade det blivit en massiv kemisk explosion.
Man beslutade att man skull släcka branden med hjälp av sand, närmare bestämt 5000 ton sand. För att göra det, behövde helikoptrar hovra över den brinnande reaktorn i flera minuter, tills det att helikoptern var tömd på sand.
Fem dagar efter explosionen, mättes det höga halter av strålning, även här i Sverige
Efter sju dagar, hade strålningen ökat till det dubbla.
Nu sökte man frivilliga, till att simma ner under reaktorn och öppna ventilerna, för att släppa ut vattnet som fanns under den brinnande reaktorn. Personerna, sänktes ner mot en säker död.

För ett tag sen såg jag en anna dokumentär, inifrån Tjernobyl. Den handlade om djuren som levde kvar.
Det råder ingen som helst jakt i närheten av området, eftersom hjortdjur, fiskar, björnar ja alla djuren är radioaktiva. Under blomning sprider växternas pollen runt radioaktivitet. När djuren gräver, dammas det upp. Vid regn, sjunker det ner under markytan, bara för att ligga kvar. Man har utfört obduktioner på avlidna djur från området, som har visat sig ha svår cancer. Men man utgår ifrån, att djuren inte plågas till döds av cancern, eftersom dom döda har vista sig ha avlidit innan cancern har nått ett dödligt stadie. Djur och växter lever nästan helt och hållet avskilt från människan, och därför råder helt naturens lag.
På bilder som visades under naturdokumentären, visar att det ser ut som ett naturreservat. Det är vackert på nåt sätt Många av djuren, kommer aldrig att ens se en människa, vilken lycka för dom!

Tänk vad människor utsätter varandra för. Vad har vi egentligen för nytta av radioaktiva ämnen? Visst, atombomer, men dom har vi ingen nytta av! Det orskar bara onödigt lidande för alla som är inblandade! Kanske kommer vi människor till slut, att utrota oss själva?

Trots att man nu har placerat flera ton betong (och mer kommer det bli), över själva kärnan i Tjernobyl, kommer platsen vara högt radioaktiv i över 100 000 år till.
Var det värt det?

KRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Carro

Jag heter Carolina och bor med min make och vår hund Elvis och vår katt Kåda i ett hus på landet i Sölvesborg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela