Blond!bunny

Är det vi som är ulven i fårakläder?

Publicerad 2009-04-06 17:51:37 i

Varför är det så att människor ser vargen som en så stor fiende?
Eller ja, det gäller väl alla rovdjuren vi har egentligen.
Men varför vill så många utrota vargen?
Jag fokuserar på vargen, för jag upplever det som att det är den som får ta mest skit.
Är folk rädda för lite konkurrens eller vad är det frågan om?
Visst, jag vet, dom äter tamboskap och dödar jakthundar.
Men ger det oss rätten att vilja utrota den i vårt land?

Som jag skrev på
Expressen, det kommer gå illa om vi gör det!
Vi skapar en kedjereaktion av katastrofer om vargen utrotas av oss!
För ett tag seda så jag en dukumentär om just vargar, och deras liv som hatade.
De filmade från en nationalpark någonstans i världen (minns ej namnet eller var), och man fick se bilder på hur det såg ut för typ 70-80 år sedan har jag för mig. Och under samma tillfällen bilderna togs, hade vargen precis blivit utrotad från den här parken, för att "skydda" växtätarna.
Sedan fick man se bilder från hur det såg ut för runt 10 år sedan i stället. Från att ha varit frodigt landskap med vackra skogar och fina slätter, var det nu ett kargt och dött landskap. Växtätarna hade ju ätit upp allt som fanns, och dom hade fått härja fritt, utan en endaste fiende!
När man sedan fick se bilder tagna för nåt år sedan, var växtligheten på väg att återhämta sig så sakteliga.
Tack vare att man har återinsatt vargen!
Vargen kunde ju nu hålla växtätarna "i shack".

Och vad händer då i Sverige, om västätarna ska få härja fritt här? Även här kommer ju i så fall dom äta ner vegetationen utan kontroll. Dom kommer ju äta upp tamboskapens föda. Och vad händer då? Jo då blir ju även dom konkurrenter till människans verk. Ska vi utrota älgar och rådjur också då eller?
Det funkar inte!
Vi kan inte hålla på och vara giriga hela tiden!
Det kommer till slut i så fall bara att slå tillbaka på oss själva. Och människan kan inte skjuta av de växtätande djuren, i samma takt som rovdjuren dödar och äter sina byten. Det går bara inte!
Folk måste börja tänka på kretsloppet i detta läget! Vargar och björnar, tar oftast skadade och sjuka vilda djur.
En människa som har en frisk ståtlig älg 200 meter framför sig, skjuter ju inte den sjuka, lite hängiga, älgen som är 100 meter närmare.
Däremot hade en vargflock gett sig på den svaga.
För ett riktigt rovdjur, ser inte till sin egen status i jakt, den ser bara till sig själv, för att överleva.

KRAM

Kommentarer

Postat av: Fredrik

Publicerad 2009-04-06 20:14:20

Är det en av få saker som lever kvar i folksjälen så är det rädslan för Vargen. Tyvärr är det många som har fått en skev bild att många vill döda Vargen och följer strömmen så att säga. Vilket är helt och hållet fel.



Det är lobbysiter från jägarförbundet och diverse vilseledda barnfamiljer på landsbygden som hör av sig till Miljö- och jordbruksutskottet, där de beklagar sig över "eländigheterna" som finns i det okända. Mycket riktigt som du skriver i din blogg är att de är rädda för konkurans. De vill inte att någon/något annat skall ta deras jägartrofer förutom dem själva.



Att Vargen äter tomboskap är enbart för att de som äger boskapen har dålig skötsel på sina djur, de bör helt enkelt bli av med sina djur då. Det finns fulgoda stängsel som stänger ut i princip alla djur som vill boskapen något illa (man kan t.ex. söka bistånd för ett specielt elstängsel, fast få vet ju om det för de är ju så duma att tänka så långt)



Att säga en Varg dödar en jakthund, visst kanske händer något enstaka fall om året i Sverige. Men det är ju jägarens/skogsägarens fel från första början. Att säga det är Vargens fel att den dödar jakthundar är som att säga att en väg dödar bilister...



Det är ett intressant ämne du tar upp om nationalparken dära. Detta händer även i Alaska. Det är för mycket att tala om här, men i korthet så innebär det att jägarna där har gått åt för hårt mot älgarna vilket har decimerat dem till det minsta och nu så skyller jägarna på Vargen där och avrättar dem som de vorre terrorister. Bara tanken av detta äcklar mig och får mig till "onda" tankar om dem.



Bara iden att sarah palin har upprätt ett system där man får betalat flera tusen för varje död varg man har fångat + ett system där man kommer kasta in gas som dödar vargungar i deras lyor. Jag kan bara säga det är tur inte sarah har besökt Sverige.



www.eyeonpalin.org/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Carro

Jag heter Carolina och bor med min make och vår hund Elvis och vår katt Kåda i ett hus på landet i Sölvesborg.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela